İmece Peynirleri ve Mayalama;



Bu topraklarda hızla unutulan diğer bir üründe oğlak mayasıyla yapılmış peynir….
Oğlak şirdeninden yaptığımız doğal mayayı suni yem yememiş keçilerimizden sağdığımız süte bir tatlı kaşığı ile damlatıyoruz ve yeterince karıştırıyoruz.Sonra kapalı bir kapta 2-4 saat bekletiyoruz.Bu sürenin sonunda yoğurt kıvamına gelen peynirimizi huni şeklinde kesilip dikilmiş süzek bezine aktarıp süzüyoruz.aşağıya sızan peynir altı suyunu lor peynire çevirip taze taze yiyoruz. Sızma işi durunca torbadaki peyniri bu sefer üstüne ağılık koyarak sıkıştırıyoruz. Bu son işlemde ortalama 2-5 saat sürer ve sonrasında daha önce yaptığımız peynirlerin arasına iri tuzla tuzlayarak beklemeye alırız veya taze taze size yollarsak siz tadına dahi bakmadan bekletmelisiniz.Salamura tenekesinde 3 ay bekleyen peynir olası bruselladanda korunma zamanıdır da aynı zamanda.Bu sürenin sonunda hazır olan peyniri afiyetle yiyebilirsiniz. 3 ay boyunca beklemeyi buzdolabınızda yer yoksa serin,rüzgar alan bir noktada,balkon,merdiven dairesi vs...yapmanız yeterli olabilir.